DÁREK ZDARMA: k objednávce nad 2 000 Kč získáte navíc kosmetickou tašku Kapsey v ceně 999 Kč

5 tipů pro eco-friendly kempování

Milujete vyrážet vstříc dobrodružství do nádherné přírody a usínat jen tak, s hvězdami nad hlavou? I kempování má ovšem svá pravidla, která bychom měli dodržovat, aby byl dopad na životní prostředí co nejmenší. Chovejme se k matce přírodě s úctou. Stokrát nám to vrátí svými překrásnými dary.
Ironií je, že co přijedeme při kempování obdivovat, často svým jednáním zničíme. Ať už je to ničení vegetace, zanecháním odpadu nebo kácení dřevin, dopad venkovní rekreace může být pro životní prostředí devastující.
Všechny čtyři české národní parky hlásí za loňský rok vyšší návštěvnost. Krkonoše loni navštívilo až šest milionů lidí, což z nich dělá jeden z nejnavštěvovanějších národních parků v Evropě. Národní park České Švýcarsko loni navštívilo přibližně 750 tisíc turistů.

1. tip: Připravte si jídlo předem a vše a zabalte do eko krabiček.
Zodpovědné plánování jídla začíná zhodnocením, kolik jídla vlastně celá rodina při kempování opravdu sní. Všechny krabičky na jídlo bezpečně uložíte do tašky Boxey, která je speciálně upravená právě na cestování s krabičkami na jídlo. Popřemýšlejte o tom, jak jsou vybrané potraviny baleny. Dehydrovaná jídla a další pokrmy se obvykle balí do plastů na jedno použití a jiných materiálů poškozujících životní prostředí. Místo použití jednorázových produktů, jako jsou plastové fólie, zvolte obaly z včelího vosku, které mají lehčí ekologické stopy.

Seznamte se s Boxey

Prostorná hnědá kožená taška s odnímatelnými popruhy, díky kterým ji můžete nosit přes rameno i v ruce. Vznikla na přání našich zákazníků, kteří hledali větší pracovní tašku, do které by schovali i krabičku s obědem. A tak vznikla Boxey. Uvnitř najdete pestrobarevnou klikatou podšívku a dvě postranní kapsy na zip na peněženku, klíče i telefon.
Druhý za ½
Do 30. 4.
Boxey
Boxey

Boxey

taška s popruhem
2 999 Kč
Skladem

2. tip: Nepoužívejte plastové lahve na jedno použití.
Alternativ k plastovým lahvím je dnes nespočet. Místo nákupu jednorázových plastových lahví na vodu investujte do těch z ekologických materiálů. Opakovaně použitelné nádoby se často vyrábějí z dvoustěnné vakuově uzavřené nerezové oceli, což poskytuje další bonus - voda vydrží déle příjemně studená. Navíc jsou tyto lahve mnohem odolnější.

3. tip: I při kempování lze umývat nádobí šetrně k životnímu prostředí.
Umývání nádobí může mít při kempování obrovský dopad na životní prostředí, a to kvůli množství spotřebované vody, škodlivým mýdlům a chemickým prostředkům. Použijte raději biologické alternativy, které navíc nenechají žádné stopy na kůži.

4. tip: Vaření a příprava pokrmů při kempování.
Začněte investicí do kvalitního nádobí. Nekupujte levné hrnce, které je třeba každý rok vyměňovat. Místo toho se zaměřte na kvalitnější kempingové nádobí, které něco vydrží a neskončí na skládce. Než začnete vařit, přemýšlejte o tom, jak šetřit vodou. Naplánujte si vhodné recepty předem. Skvělým způsobem, jak vrátit přírodě to, co nám dává, je kompostovat. Kompostování ale neznamená vyhodit banánovou slupku do lesa. Může trvat až dva roky, než se banán v přírodě rozloží!

5. tip: Ujistěte se, že jste za sebou nenechali žádný odpad.
Poslední bod je asi ten nejdůležitější. Užili jste si při kempování skvělé chvíle a je na čase vrátit se do reality? Na veškerý odpad použijte ekologicky šetrné pytle a vše (a tím máme na mysli opravdu všechno) vezměte s sebou. Ve městě pak vyhoďte do tříděných popelnic. A nezapomeňte ani na mikroodpady, jako jsou nedopalky cigaret, obaly od potravin, kousky toaletního papíru a podobně.

Vybrali jsme pro vás

sdílet

Další příběhy

Zimní výlety

Zimní výlety

Tipy na zimní výlety a aktivity od Bagind.

Bagind pod stromeček

Bagind pod stromeček

Stále váháte s výběrem ideálního vánočního dárku nebo potřebujete inspiraci pro vlastní dopis Ježíškovi?

Vánoční dárky pro ni

Vánoční dárky pro ni

Výběr těch nejlepších vánočních dárků z pravé kůže pro maminku, babičku, sestru i kamarádku.

Vánoční dárky pro něj

Vánoční dárky pro něj

Přinášíme výběr dárků pro muže, které chcete potěšit poctivě vyrobeným dárkem. Tipy na dárky pro tatínka, dědečka, bráchu i manžela.

Diwali: svátek světel

Diwali: svátek světel

Diwali, neboli také festival světel, je jedním z nejvýznamnějších hinduistických svátků. Jeho oslavy probíhají 5 dní a provází je spousta duchovních ceremoniálů a dalších zvyklostí.

Kam na výlet?

Kam na výlet?

Vyrazte se svým výrobkem na výlet, vyfoťte se a zapojte se do naší velké letní soutěže o ceny v hodnotě 100 000 Kč!

Jak se rodí nový Bagind

Jak se rodí nový Bagind

Jak se rodí naše výrobky aneb od návrhu na papíře až k Vašim dveřím.

Správná péče o Bagind

Správná péče o Bagind

Starejte se o svůj Bagind. Váš výrobek Vám poté bude dělat radost mnoho let.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?