DÁREK ZDARMA: k objednávce nad 2 000 Kč získáte navíc pouzdro Kapsey v ceně 999 Kč

Fashion Revolution Week

Tento týden si značky oblečení a doplňků po celém světě připomínají výročí bangladéšské tragédie. 24. 4. 2013 vybuchla v Bangladéši továrna Rana Plaza, ve které v nevhodných pracovních podmínkách denně vznikaly miliony tzv. fast fashion kousků. Tyto nevyhovující podmínky nakonec vyústily v tragédii, při které zahynulo 1 134 lidí.

 

Hnutí FR každoročně vyzývá značky oděvů a doplňků napříč celým světem, aby se zapojily do mezinárodní kapaně za etickou, transparentní a především udržitelnou výrobu. Cílem je ukázat, že lidské životy a zdraví planety jsou značkám přednějším než neomezený zisk.

Bagind a FRW

My se k této iniciativě rádi připojujeme, protože podmínky, ve kterých naši výrobci pracují nám nejsou lhostejné. Stejně tak kůži, kterou jako druhotný produkt masovýroby zpracováváme, považujeme za jeden z nejudržitelnějších materiálů.

Aside background image

V rámci naší výpravy do Indie jsme ve výrobě strávili několik dní, poznávali ji krok za krokem a můžeme se tak zaručit za své dodavatele až do úrovně 2. dodavatelského řetězce. Všichni mají ve výrobě důstojné pracovní podmínky a dostatečné kapacity.

Rozhodně v našich výrobách nedochází k dětské práci a všichni zaměstananci jsou férově odměněni. Pozice se v naší tradiční výrobě dědí z generace na generaci a nejsou výjimkou ani krátkodobé brigády, kdy si jinde zaměstnaní lidé chtějí přivydělat manuální prací, která je baví a je jim blízká.

Naši výrobci

Zde jsou naši výrobci společně s Lukášem před jedním z rodinných domů v Jaisalmeru, kde výrobky Bagind vznikají. Všichni na fotografii v tomto domě pracují, část z nich ho i obývá. Jedná se o vzdálené příbuzné našeho "vedoucího výroby" Dennise (2. zleva). 

Aside background image

Prohlédněte si naši výrobu

Symbolickým nápisem "I made your clothes" se tedy hrdě připojujeme k týdnu udržitelné módy a férových podmínek pro výrobce. Pokud by Vás zajímala podrobnější prohlídka naší indické výroby, navštivte náš instagram, kde ve výběrech najdete videoprohlídku komentovanou Lukášem.

Děkujeme, že ani Vám nejsou udržitelnost a vyhovující pracovní podmínky lhostejné.

sdílet

Další příběhy

Zimní výlety

Zimní výlety

Tipy na zimní výlety a aktivity od Bagind.

Bagind pod stromeček

Bagind pod stromeček

Stále váháte s výběrem ideálního vánočního dárku nebo potřebujete inspiraci pro vlastní dopis Ježíškovi?

Vánoční dárky pro ni

Vánoční dárky pro ni

Výběr těch nejlepších vánočních dárků z pravé kůže pro maminku, babičku, sestru i kamarádku.

Vánoční dárky pro něj

Vánoční dárky pro něj

Přinášíme výběr dárků pro muže, které chcete potěšit poctivě vyrobeným dárkem. Tipy na dárky pro tatínka, dědečka, bráchu i manžela.

Diwali: svátek světel

Diwali: svátek světel

Diwali, neboli také festival světel, je jedním z nejvýznamnějších hinduistických svátků. Jeho oslavy probíhají 5 dní a provází je spousta duchovních ceremoniálů a dalších zvyklostí.

Kam na výlet?

Kam na výlet?

Vyrazte se svým výrobkem na výlet, vyfoťte se a zapojte se do naší velké letní soutěže o ceny v hodnotě 100 000 Kč!

Jak se rodí nový Bagind

Jak se rodí nový Bagind

Jak se rodí naše výrobky aneb od návrhu na papíře až k Vašim dveřím.

Správná péče o Bagind

Správná péče o Bagind

Starejte se o svůj Bagind. Váš výrobek Vám poté bude dělat radost mnoho let.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?